Елитна присъда

Днес Максим Стависки е получил 2 години и 6 месеца условна присъда за това, че е извършил деяние „в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества и/или техни аналози или от него е настъпила телесна повреда или смърт на повече от едно лице„.

Цитатът в курсив е от Наказателния кодекс (чл. 343). Там още пише: „при смърт – лишаване от свобода от три до десет години, а в особено тежки случаи – лишаване от свобода от пет до петнадесет години„. Прочетете го и вие.

Не съм юрист, но ми звучи съвсем праволинейно и сякаш писано за случая Стависки. Какво е особено тежък случай?

Явно важното е да си част от елита. Все някак стават нещата. Поуката за нормалните хора е да не ги пипаме тия там, на които е разрешено почти всичко. Показаха го и журналистите отредили 2-то място на Стависки-Денкова за спортисти на годината 2007.

Да си налягаме парцалите.

6 мнения за “Елитна присъда

 1. „Всички са равни, но някои са по-равни“ е казал поетът.

 2. http://atlanta.broowaha.com/article.php?id=2837

  а това как ще го коментираш? навсякъде по света стоят така нещата. както е казал мета-чалга-пУетът:
  „с пачката дебела
  няма, знай, пандела –
  имаш ли си мерцедес,
  всеки те зачита днес.
  за милиони няма закони,
  за кокошка няма прошка,
  кокошкарят – няма как –
  ще лежи в затвора пак.“

  трябва да ти го пратя тоя шедьовър по мейла, за да оцениш прозренията на лирическия герой и колко точно описва конкретната ситуация…

 3. Стельо, прав си донякъде, че навсякъде има по-равни от останалите, но това не говори добре и за Америка. Все пак във случая с Бранди, тя не е била кьор-кютук пияна, иначе нямаше да й се размине.

  А иначе знаеш добре, че се прекланям пред социално ангажиранта олд-скул чалга. Има си големи стойности.

 4. верно че бранди не е била пияна, но имаше подобни случаи на нейния в България. георги калоянчев и кирил маричков имаха инциденти на пътя, и в двата случая загина пешеходец. стависки не е първият който се измъква безнаказано, и за съжаление няма и да е последният..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.