Хотел „България“ е обречен

От този блог и тази статия научих, че арх. Георги Угринов е шеф на Националния институт за паметниците на културата. Там се решава, кое може кое не с ценните сгради в България.

Също от горните източници научих, че жена на арх. Георги Угринов е Илка Дишлиева, която е препроектирала тази сграда, паметник на културата на ул. Оборище в София. Задачата е да откриете остатъка от паметника на снимките предложени от фирма Екса, която е препроектирала и тази сграда, паметник на културата.

Като нови са станали!

В тази фирма Екса, която що където е имало паметник на културата е реставриран от нея (със смесен успех), участва и съпругът на шефката на кабинета на „културния“ министър Стефан Данаилов. Същият съпруг е съуправител с Манол Велев на нещо си и отделно активен борец за инвестиции в двореца в Балчик. Но това е друга тема.

Става въпрос, че ми става мъчно за хотел България, като се има предвид, че вълци пазят кошарата.

Едно мнение за “Хотел „България“ е обречен

  1. както казват: конфликт на интереси… според мен е изключително важно, че проблема се раздуха до бога. а тези статии за угринов ги чета вече цяла седмица – т.е. все пак факти плуват в публичното пространство. има информация кой какъв е и какво прави. съответно, убеден съм, че БалканТурист ще бъдат следени под лупа от медиите за всяко нещо, което става с проекта за х-л българия. а проект още изобщо няма. когато има, ще имаме време да разберем за него, да протестираме, да се чуе общественото мнение. аз съм оптимист

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.