Нов iPhone и т.н.

Следих до сега в интернета на живо презентацията на шефа на Епъл Стив Джобс относно втората генерация айФон. Всичко каквото се очакваше и нищо друго: по-евтин, 3G, GPS и общо взето това е. Звучи добре, две мнения няма. А, и няма да го има официално в България още доста време (за разлика от Румъния и Мали, примерно).

От седмица и малко имам Нокия N95, която си взех за едно евро с договор и вече съм напълно убеден, че бъдещето е в свръхмобилните устройства с всичко вътре. Нокията реално все още превъзхожда айФона, защото има и 5 мегапикселова камера и може да записва прекрасно видео, но и продуктът на Епъл става интересен.

GPS е абсолютно прекрасна и задължителна функция, за хора които се зарибяват по география, пък и не само. Хартиените карти ще изчезнат. Отделно чакам с нетърпение зимата сега, за да разбера най-накрая, аджеба, с каква скорост реално се движа по снежните писти. От дете ме е интригувало.

Жалко е, че мобилният бърз интернет е все още толкова недоразвит и се ползва от много малко хора, след като технологиите са налице. А носи огромен потенциал със себе си. В случаи съвсем различни от този да си киснеш вкъщи и да сърфираш. С телефона могат да се направят наистина полезни, практични неща. Но всичко с времето си.

Сега чакаме сериозен напредък в дисплеите, така че да не дърпат толкова ток и да са доста по-големи (и сгъваеми) и революцията ще е наистина масова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.