АНИХРЖК „Научен реактор“

И ако се чудите какво пък е АНИХРЖК ще ви се присмея и ще ви кажа, че не сте в час. Това естествено е „Административен научноизследователски, хотелски, развлекателен и жилищен комплекс“ – какво друго?!

Дневник пише за бъдещото застрояване на кампуса на БАН на Цариградско шосе и така да се каже облагородяване на парцела.

Науката и изследванията ще се „интегрират“ в новия проект, както хубаво се интегрира и „археология“ тук и там, където има „инвеститорски интереси“. Манната небесна за властимащите.

По този начин примерно научният ядрен реактор може да си остане научен, но и да завърти една турбина за ток, пък и да дава топла вода за джакузитата в хотелската и развлекателна част на АНИХРЖК-то.

Към развлекателния сектор ще се прибави и „инсталацията за електроннолъчево топене“. Примерно на мазнини в ханша. Сигурен съм, че и станцията за втечнени газове ще й се намери многоспектърно приложение, най-малкото за правене на лед за коктейлите в хотелската част.

Устройственият план бил одобрен, земята върната и нещата се развиват явно супер. Главният архитект на София, който в едно интервю се разтапяше само от думата „инвеститорски интерес“, твърди, че това било скандал. Кой се подписа тогава под одобрения план? Къде са ни журналистите, къде е прокуратурата?

Едно мнение за “АНИХРЖК „Научен реактор“

  1. Там отдавна се проявиха интересите. Сградата на ъгъла я вдигнаха поне преди година. Това е апетитно парче земя на централно място.

    Като тръгнеш в посока центъра следващото място към което ще има инвеститорски интереси май е Борисовата градина…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.