Нийл Йънг на живо

Снощи бях на концерт на Нийл Йънг на открито. Очаквах да ме впечатли, но той просто ме отвя.

С тънкия си чуплив глас, който звучи така честно и искрено, каквото и да казва и уникалната, експресивна и разсърдена китара, той успява дори и с по-баналните си парчета да те накара да се замислиш, а понякога и да настръхнеш.

Ето „Out of the Blue“, с което започна концертът, от мобилния ми телефон:

И на 63, той гори отвътре със страшна сила. Сега, особено около актуалните световни събития, все си мисля, че и „западният демократичен свят“ все повече има нужда от своите дисиденти. Нийл Йънг е един от старата гвардия. Новото поколение нещо ми убягва.

На второто парче, дебелакът стоящ пред мен, дето припява във видеото, беше татуиран отвсякъде и се открояваше с безобидни дебелашки шеги докато чакахме, се обърна към едно 13-14 годишно момче, дошло с майка си и баща си и му каза наистина сериозно: „Разкажи за това после на твоите съученици. Нека и те поне малко да дочуят какво е култура…“

2 мнения за “Нийл Йънг на живо

  1. Драги Станков, след първата ми импулсна реакция на впечатлението ти от „Shine A Light“, разгледах блога и с радост установих, че си млад човек.Искренно завиждам, че си видял и чул Нийл Йънг на живо. Въпреки „желязната завеса“ успях да видя някои знаменателни музиканти. Това което казваш за „старата гвардия“ е вярно не защото съм роден по средата на миналия век, а защото „новото поколение“ много лесно убягва в поп-а,рап-а и т.п., а от там до чалгата „една ръка разстояние“.
    Хареса ми и разказа ти за татуираният и момченцето.Добрата музика е универсалният език на планетата.
    Искренни поздрави.
    Пленимир Нанев

  2. И аз се радвам да чета коментари на хора, които мислят като мен. Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.