Последно за ДСБ

Антонела Понева е депутат от ДСБ. Срещал съм я лично един-два пъти около времето, когато ДСБ се зараждаше и „Диалог“ беше активен готин кръг хора. Тогава много ми хареса, умен, почтен човек. След това се издигна и стана депутат, което ме зарадва, но оттогава някак се обезличи и малко интересни работи чувах от нея.

Сега прочетох нейн коментар на статия в „Гласове“ за Конгреса на ДСБ и решенията на него и пак ме вдъхнови много. Съгласен съм с всяка дума. Защото в началото имаше надежда.

Ето малко цитати от коментара й:

За да бъда докрай честна, ще кажа, че нещо в мен, отвъд разума, припламваше като последна надежда за това, че ДСБ ще се сепне, ще се върне в началото, за да може достойно да продължи напред, но уви! Няма политика, има акробатични номера с цел оцеляване в политиката, а по точно наместване във властта. Какво означава желанието да се прави „изборна коалиция” Що е то? Предизборна, следизборна, или както дойде, само да сме някъде, без значение с кого.

Още на местните избори 2007 г ДСБ загуби своя смисъл на съществуване. Да наречеш едни хора вампири и след това да се слееш с тях е нищо друго освен вампирясване. Днес бих искала някой от ръководството на ДСБ да отговори на въпроса; защо създадохме ДСБ? Нищо от изреченото преди 4 години не е актуално днес.

Така че хора осмелили се да кажат, че правият път на партията всъщност е крива пътека, си отиват след обилно охулване. ДСБ е разменна монета за власт.

Браво, Антонела!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.