Просто протест

Българските блогове жужат с информация за протест на 14.01 в София.

Абсолютно никъде не разбрах кой го организира и конкретно срещу кого е насочен. Доколкото разбирам – срещу „политическия ни елит“. Това ми харесва, но не е ясно кой е включен и кой не в този елит. Първанов и Станишев -да, това е ясно. ДПС? Бойко? СДС? ДСБ? Атака? Вестник „Труд“? БиТиВи? Всички? Никой?

Какви са конкретните искания? Оставка на правителството, чета, е една. А оставка на Софийския общински съвет и кмета? Главния прокурор? Главния архитект на София?

Общо взето това ми се струва най-неканализирания протест изобщо. И затова се чудя изобщо дали е индикация за проява на гражданско общество.

Каквото и да е, все пак е хубаво да има такива прояви. Така елитът вижда, че има недоволни и може и малко да се сепне…

…или да предложи пасти вместо хляб, ако съвсем се е отделил от реалността.

5 мнения за “Просто протест

 1. Хм. Мислех си, неволно (направо да си приная-много волно си беше даже) дали утре т.нар. протестиращи ще идържат поне час на кучия студ, в таи кучешка държава… Кой, как и защо ще е навън утре? Надали някой работещ на сериозна работа (под сериозна имам предвид онази, от която освен хляба, си изкарваш прехраната :)-за мен хлябът не е прехрана). Също не вярвам, че някой ще си вземе отпуска… Значи, тези дето ще са там, ще са ПЛАТЕНИ! Ама разбира се! И те наистина ЯДАТ ПАСТИ-в сладкарничката на Б.Б.

 2. Според мен точно това е смисълът на този протест – да се сепне „елитът“. Някакъв коректив трябва да има. Този коректив трябва да има своята легитимация.

  Тази легитимация е проявата на гражданска позиция на нетърпимост към безхаберието на правителствата от последните 20 (да не кажа даже 65) години.

  А сериозно заетите може така както са си на топло и доходоносно местенце да поразгледат по-подробно и непредубедено коментарите в блоговете и форумите в интернет. Едва ли предизборно някой ще тръгне да разхищава чак такива средства да плаща на толкова потребители на интернет. Все пак гласове трябва да се купуват след има-няма половин година.

  Познавам немалко добре прехранващи се хора в активна възраст, включително осигуряващи прехраната на доста други, които ще отделят време да заявят своята нетърпимост към корупционната среда, доутвърдена от това правителство. В крайна сметка има значение не само какво си си заработил за прехрана, но и къде и с кого се прехранваш.

  Искам не само да се прехранвам добре, искам да се прехранвам в прилична държава и тази държава да е моята държава. Затова ще се облека с още един кат вълна, ще отделя час-два и ще помълча пред парламента.

 3. пич,не ти е силна страна политиката.
  гледай си фотографията.

 4. Предлагам НИЕ, тези които бяхме брутално гонени и бити по софийските улици от освирепелите полицаи на 14.І.2009, да отидем при градинката на църквата “Свети седмочисленици” утре – 17. януари 2009 към 10.30, за да видим дали същите тези полицаи в протеста си няма да се посвенят да искат да получават двойно повече пари от данъците, които НИЕ плащаме.

 5. Крайно съм разочарован от поведението на организаторите на протеста от 14.І.2009 при срещата със стоманения георги пирински (малките букви не са правописна грешка). Предали са се и са предали протеста, а в частност и мен. Какво значи, че протеста не бил за сваляне на правителството, а само за промяна на системата. Та нали правителството е емблемата и главата на змията наречена “система”.
  Парламентът и правителството щели да удовлетворят исканията на протестиращите и да решат проблемите… Това са само трикове, за да задържат властта, да продължат да ни ходят по главите и да изпразват джобовете ни.
  Млади хора, не се поддавайте на демагогията на комунистите! Явно не знаете колко зловещо цинични са. Когато го разберете ще бъде още по-късно и ще трябва отново да излизате по площадите и отново да ви бият.
  Резултатът от това предателство е, че мен, а вероятно и много други ни губите като подкрепа и присъствие на площадите.
  Моите искания са:
  1. Мигновена оставка на това правителство.
  2. Назначаване на експертно служебно правителство до датата на изборите.
  3. И по възможност никога повече комунисти или техните внучета и издънки в парламента.
  4. Съд за всички отговорни за провала на, така наречения преход, за да може вие, децата и внуците ни да живеете достойно.
  Да сте живи и здрави и успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.