Да разбереш червената бабичка

Изтерзаната блогосфера отдъхва с облекчение. Вече има за кого да се гласува:

 1. Коалицията на надеждата
 2. Нелош ден за българската демокрация
 3. Куку, има и някой друг вдясно
 4. Костов+СДС. Ще има за кого да гласувам.

Ужасно е да си политически заинтересуван и да няма за кого да гласуваш. Удавникът се хваща и за сламка.

Съжалявам но не мога да се включа в общата радост. Това, че две малки партии, дискредитирали се и загубили всякакъв шанс за широка народна подкрепа се обединяват от немай-къде, точно преди изборите, защото иначе нямат никакъв шанс да останат в политическия елит не ме въудушевява. Опитите им изглеждат още по-тъжни на фона на отритването им от ЕНП, която считаха за тяхно божество, и от Бойко, който им беше шанса за ракета носител и на който така се умилкваха. Това, че са си сложили някакъв етикет „дясно“ не ме трогва.

Ах, това „дясно“!

И на червените бабички не им е лесно: НАТО, американски бази, супер ниски данъци за супербогатите, олигарси за партийни велможи – но пак ще хвърлят червено.

Не съм червена бабичка да гласувам единствено според отдавна изчезналата виртуална линия „червено-синьо“.

Ужасно е да няма за кого да се гласува.

7 мнения за “Да разбереш червената бабичка

 1. Отлично написано. И болезнено познато. Точно за нас, политически заинтересуванитите, няма за кого да гласуваме. Спокойни са всички, които ще гласуват за едни и същи до спукване.

 2. Ами няма! И това не е ново, отдавна се знае… Аз им викам: ‘управляващата коалиция’ и ‘управляващата опозиция’… Добре би било, ако може да се събере една огромна (‘критична’) маса от хора, които да разберат, че е най-добре ДА СЕ ГЛАСУВА С ПРАЗНА БЮЛЕТИНА на изборите, но непременно ДА СЕ ГЛАСУВА

 3. Не знам дали това е успокояващо, но като виждам, че не съм единствената, която няма за кого да гласува, ми е малко по-…(не намирам прилагателно)А съм заинтересована, но уви. И какво празна бюлетина ли?!

 4. @g_stankova това е тежък личен въпрос. Отговор всеки сам трябва да си намери. Някой пускат невалидна бюлетина, други гласуват за партия с нулев шанс да влезне, трети – за най-алтернативно изглеждащата партия, напук. Четвърти са за гъби.
  Аз ще ида до тъмната стаичка, оттам нататък е хубаво, че все още има тайна на вота.

  @всички Да, мнозинство сме, това се вижда от избирателната активност на последните няколко избори. Странно е как никой не иска да заеме нишата на политическо представителство на обикновения гражданин. Да, звучи просто, но има сериозна клопка: изисква се искрена почтеност.

 5. Уф, няма надежда – и това си е то! Поне да имаше отрицателен вот , тогава хората биха отсвирили някого които е от лошите. Но да имаше една нова синя партия- която да не траби ,че е дясна – защото олигарсите си имат дясна и тя е БСП. Но мечти ,мечти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.