Подсъзнателното излезе на протест

Не съм в България, не съм и във Фейсбук и днешните бурни протести ми дойдоха почти като пълна изненада.
Учудващи, вълнуващи и интересни. Истински.

Това не е протест, умен, обмислен, префърцунен и интелектуално обоснован. Не е протест на нас блогърите и други (нещо като) интелектуалци. Модерни, европейски, пишещи за пътувания в чужбина, начини за кърмене, права на човека и готварски рецепти с продукти, които нямат българско название.

Това е протест на народното подсъзнание, което, макар и захлупено с дебел задушаващ юрган на масово (не)осведомяване, все пак се раздразва, когато нещата прекалено дълго несъответстват със здравия разум (да не кажа common sense).

Когато обидата идва в повече.

3 мнения за “Подсъзнателното излезе на протест

  1. Поздравления за заглавието. И тук в България и във фб, нещата се чувстват така.

  2. Аз намирам разлика в протестите от началото на годината и сега. Тя е осезаема особено ако не се гледат протестите по телевизията, а се опита вкуса им на място, на улицата. Текста ти е изключително актуален, особено сега и единственото което го прави такъв е премахването на една сричка „не“ в 3 и 4 изречение. Не знам как го усещате, когато наблюдавате случващото се от вън, но наистина „обидата идва в повече“, а след това възмущението, нетърпимостта към наглостта, желанието за промяна…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.