Хайд Парк

Няколко импресии и лица от миналата неделя в Speakers’ Corner в Hyde Park. Цъкнете на снимките, за да уголемите.

Палестинец и ортодоксален евреин обсъждат близкоизточния въпрос пред световната общественост. Израженията на лицата на световната общественост са просто прекрасни:
Израел - Палестина

Изключително елегантна и на високи токчета възрастна английска дама пледира на изтънчен английски, че Англия е за англичаните. Казва на спорещ с нея нов англичанин да си ходи, от където е дошъл:
img_0341

Въпреки израелските знамена и тоталното ужавение на следващите двама говорители към еврейството и двамата пледираха, че спасението е в Божия син Исус Христос. Така и не разбрах тезата им, но пък говореха много обаятелно. Първият тъкмо обяснява, че е сигурен, че ще отиде в рая за разлика от нас. Местен англичанин противоречи:
Хайд Парк
Хайд Парк

Ислямски проповедник говори без да има публика относно ниското ниво на християнската Библия като религиозен документ. Зад него млад ортодоксален евреин си гони детенцето (извън снимката):
Хайд Парк

Прекрасно е на Спикърс Корнър в неделя! Всякакви забавни странници, които (мислят, че) имат какво да кажат на света са там. Нещо като прото-блогосфера.

4 мнения за “Хайд Парк

  1. Знаеш ли, точно днес си мислех за Спийкърс корнър – беше доста по-популярна ‘забележителност’ в началото на 90-те… може би защото беше едно от клишетата за Лондон, които циркулираха в одобрените материали за Запада едно време. Иначе си е аутсайдерско събитие.

  2. @пламен – „Иначе си е аутсайдерско събитие.“ Че това му е най-сладкото!

    Сигурен съм, че винаги си е било такова, още когато и Маркс, и Ленин, и Оруел са го посещавали.
    И въпреки това „правото да говориш“ дадено със закон за това място го прави прекрасно.

  3. Не слу4айно е създадено,а и колко години го има само.Велико е по отношение признаването ти на правото да се изкажеш и да ти олекне,пък ако ще и глупост да кажеш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.