Коалиция с ДПС? Да.

И за слепите е видно, че Ахмед Доган целенасочено се опитва, чрез ароганти изказвания да настрои срещу себе си всички, които няма априори да гласуват за него.

Обяви се за самостоятелен самодържец на развитието на модерната история на страната. Заплашва с нов възродителен процес. Каза: „На който не му харесва да си ходи“. Успоредно с това главното мюфтийство обяви, че „се полагат основите на политика на потисничество, насочена срещу изповядващите ислям“.  Последната акция от вчера е да се набие и отнеме камерата на репортерка на ТВ СКАТ на митинг на ДПС и Доган в Асеновград.

Дори и за най-наивните би трябвало да е ясно, че всичко това си е съвсем концертирана едностранна кампания за нарастване на етническото напрежение преди, около и малко след изборите.

Пита се защо?  Много мислят, че е за да се мобилизаира електроатът на ДПС. Някога да е бил демобилизиран, че сега да има нужда от опасни и крайни мерки че да се мобилизира?! Не е това.

Според мен тънката сметка е следната: колкото по изкуствено истеризирано е етническото напрежение в страната директно след изборите, толкова по-сигурно е мястото на ДПС в следващото правителство, независимо кой победи.

Така в името на етническия мир, победителят без притеснение ще направи европейски „компромис“ и ще приеме ДПС в коалицията, дори и да не е нужно за парламентарно мнозиство. Бойко ще забрави за подписа си на салфетка и всичко ще си дойде на мястото.

10 мнения за “Коалиция с ДПС? Да.

 1. Има и нещо друго; ако се настроят повече срещу него, ще подкрепят РЗС и АТАКА. По този начин наивните българи ще се отклонят от истинската опозиция Синята коалиция. Ето на какво разчита мръсния турчин, за да може още да пие кръвчицата българска.

 2. Хм, хм. За Доган може и да си прав, но не мисля, че Б.Б. ще падне чак дотам, че да направи правителство с него.

 3. @Маркуча – аз от няколко месеца предлагам да се обзаложа, че Бойко ще се коалира с ДПС след изборите, но до сега не съм намерил желаещи. 😉

 4. Ами хайде, ето ти един желаещ! Ако под „коалиция“ разбираме съвместно правителство, аз твърдя, че такава няма да има.

  Вчера ми дойде идеята за колективно гадаене на боб кой колко процента ще в получи през юли. Очаквам и твоя принос — колкото повече, толкова повече 🙂

 5. а може ли да изтъргуват някое и друго министерство срещу неформална подкрепа в парламента от страна на ДПС…

 6. Този тъмен вариант не искам и да си го помислям, но е наистина много възможен. Така ДПС хем ще са извън властта официално, хем тотално в нея.

  Отговорността ще е у тези официално във властта…

 7. абсолютно не съм съгласна.
  1во, колкото и да се преструвате как в либералния ред свободния пазар обезличава всякакви ирационални расизми в името на общото благо, етничесо напрежение и расизъм има много в българия. хората в бг масово са ужасяващи расисти и тва проличава нерекъснато не само в речта (случайни slurs като ‘бели хора’), но и действията ни.
  второ, расизма не е функция на някакви 2 партии, без които, както намекваш, няма да има никакво напрежение и расизъм. прекалено топ-даун гледаш на нещата как едва ли не няакви 5 човека от партията правят еди какъв си ход и вече автоматически инсталират расистко съзнание и етническо напрежение в главите на 6 милиона.
  разбирам те, че не си расист ти самия и не искаш и твойте коунашънълс да не са. ама са и то яко, фейс ит, дето се вика на чист бг. аз лично съм живяла къде ли не и смятам, че бг общество е едно от обществата с най-расиализираното съзнание, което съм срещала.
  не казвам, че партиите нямат пръст в междурасовата ненавист, но казвам, че те не са някакви автономни агенти, чиято автономна агенция сякаш автоматически освобождава латентен расизъм, който идва все едно от вън нали, както всичко лошо в бг, щото милите хора не може да са расисти самите те. тия партии, партийци и електорат в крайна сметка една културна вселена обитават и изхождат от някакви споделени социо-структурни неща.
  та така
  по-леко с конспирацията на ДПС, ДСБ и не знам още кой, тия партии може да имат голяма институционална власт, но тя не се трансформира автоматически в символна власт.

 8. @Бай Далай, не си ме разбрала съвсем. Когато има различни етноси, никога не липсва и подмолно етническо напрежение. Иначе биха се претопили.
  Сега от това латентно различие, дали ще прозлезе гражданска война, етническо гласуване или сравнително спокойно съжителство зависи до голяма степен от много малко агент-провокатори.
  В случая става въпрос за лапачка, чрез осигурено място в правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.