Културна тълпа

Изкарах новата година в пролетната топлина на пл. Батенберг. Брегович и оркестърът му ни забавляваха, а Месечината светеше над нас през цялото време.

Беше много пълно и много приятно.

Определено най-голямо и добро впечатление ми направиха хората на площада. Свикнал съм на типичното немско всеобщо празнуване, което се изразява в пиянски викове и шум, фалшиво пеене на дебилни и просташки песни в хор и всякакви опити да се досажда на околните. Затова ми направи впечатление този контраст.

На площада в София тълпата се състоеше от всякакви хора, на всякакви възрасти, дошли културно да се забавляват без да слагат алкохола като основен приоритет и без да пречат на околните. Нямаше пиратки и други глупости, просто беше прекрасно.

Единственият леко досаден тип беше един типично едър младеж някъде от бивша Югослявия, с много европейска визия и облекло, който беше пиян до несвяст и в опитите си да се весели, залиташе и с едрата си осанка повличаше бая народ с него преди да успеят да го задържат. Въпреки това нямаше абсолютно никаква агресия и раздразненост у околните. Нещата се оправиха съвсем, след като група цигани го интегрираха да танцува при тях и контролираха успешно да не залита.

Прекрасно наистина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.