Шанхай, снимки, част 2ра

mall
Един от десетките много луксозни и съвсем нови универсални магазини в Шанхай. Реално само със западни скъпи марки. Произведено в Китай. Цените са си западни. Консумацията, обаче е голяма. Има и държавни универсални магазини, те са си по-мизерни и там цените са фиксирани. На всякъде другаде пада брутално пазарене. В Капалъчарши са аматьори.

opium
Реликва от старата история на града. През първата половина на 20ти век трябва да е било много интересно тук.

museum
Градският музей, богат и параден, със великолепна сбирка. Гостуваше и сбирка от испанския Прадо, с няколко картини на Ел Греко, когото считам за великан. Много интересни са им китайските бронзови съдове, някои от тях прекрасно изработени преди 3-4 хиляди години. Самият музей е направен по подобие на такъв казан.

ladies thumb
China Girls пред музея. Както казах, контят се много. Дали това на глезена на мацката в жълто не е печат от нравствената полиция…

chinatown
Това е туристически искуствен квартал в China town стил. Малко като Лас Вегас. Който обича пазарлъците ще се изкефи от стоките там.

sikumen thumb
Да не кажете, че показвам само лъскавата страна на нещата. Така изглежда старият изчезващ Шанхай. Това горе може и да е лозунг на партията, а може и да е реклама. Тези квартали се рушат активно (вж. скелето накрая на уличката) за да изникнат небостъргачи на тяхно място.

blocks
Жилищен комлекс. Между блоковете са много подредени градинки с езерца и т.н. Градинарството им е в кръвта.

Следващият епизод снимки ще е от градче южно от Шанхай. По-тадиционно и провинциално.

4 мнения за “Шанхай, снимки, част 2ра

  1. ее много яко си си изкарал, и добре че ураганът ви подмина. 🙂
    искам да кажеш на жорето че си ходил на чай-бар, ше са изкефи 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.