Изгаряне на виртуални книги

Чета това прессъобщение на МВР и просто не мога да повярвам, че имат и наглостта да се хвалят.

Да се хвалят, че по давление на тясни частни интереси, снощи са „изгорили“ цяла виртуална библиотека пълна с писмена реч е тъжно и показателно.

Разни младежи, фенове на литературата събиращи без комерсиален интерес книги, повечето, от които недостъпни на пазара, са определени така: „…установена шестчленна престъпна група, която действала при строго изградена йерархия и функции от различни градове в България.“

Истинската организирана престъпност в България се занимавала с просвета!

Колко демоде! Тези младежи не знаят ли, че в модерния свят, не само в България, остана само една ценност която движи събитията и със сигурност тя не се казва „просвета“.

12 мнения за “Изгаряне на виртуални книги

  1. Явор Колев е същински екшън герой. На снимачния материал от акцията се вижда, че той дори не е повелил да си свали слънчевите очила! (най-вероятно за да не го заслепят огньовете, с които той изгори омразните на издателство „Труд“ читанки)

    Какъв герой, какъв смелчага!

  2. Историята е по-дебела. „Труд“ изкупват от наследници правата за Елин Пелин, чиито произведения ги има в Читанка. Оттам почва една дълга кореспонденция между „Труд“, Читанка и някакви институции, която аз за съжаление не проследих внимателно. Но според мен това ще да е причината „Труд“ да пратят нинджите срещу библиотеката. Още по-интересен е фактът че чат от правата за Каралийчев (има го в Читанка), които са собственост на държавата, също са се озовали при „Труд“. Някак не ми се вижда редно от подобен автор да печели едно частно издателство.

  3. Ясно е, че корпоративни интереси седят зад тази позорна акция.

  4. хубаво заглавие, ама сбъркано. първо подозирам, че не Абагар седи в дъното на нещата, ами Труд (както вече ти е посочила Нели). второ не е магаре, ами е лаком гъз. и трето – истинското магаре е министър на ГДБОП и прави полицейщина.
    единственият неясен въпрос е дали съдът ще го играе магаре, ще го играе лаком гъз, или кьоравата Темида ще прогледне. ако успея да разбера кога ще започне делото срещу „престъпната група“, ще ходя с удоволствие на прокурорски уроци по скудоумие.

  5. Децата все по-малко четат, възрастните все по-рядко влизат в книжарница/защото книгите са скъпи/. При условие, че книгата изчезва от дома ни-това не е пиратство. Нека всички четем, пък било то и от компютъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.