Кой е Абагар и защо е магаре?

На горния въпрос мога само да ви отговоря, ако първо ми кажете какво точно е верблюд. Тогава ще намеря и питам Коцето какво е имал предвид като доста отдавна, в 1-во отделение, на задачата да напишем с наши думи какво/кой е Абагар, той написа кратко и ясно с печатни букви: „Абагар е магаре.“

Отличниците написаха умното „Абагар е първата българска печатна книга“, нормалните деца написахме вярното: „Абагар е цар. Абагар е книга.“ Коцето описа с три думи красотата и абсурда на българската вселена – от „Абагар“ до магарето на село.

Картинката на заглавката базира на мозайка от 6-ти век в големия перистил във Великия дворец на Константинопол. Музеят е едно от най-забележителните места в Истанбул за хора интересуващи се от история на изкуството.

За автора на блога:

И.Е. Станков. Работех в университет, сега съм обикновен ИТ работник и живея в Германия. Все още съм горе-долу млад. Гледам на нещата/хората от абсурдната им страна и така ги харесвам още повече.

Считам „блог обществото“ за сборище от симпатични луди (всеки по своему) и затова един ден през 2007-ма си рекох, че и аз искам да се включа в групата.

Много повече се научава от постовете в самия ми блог.

Ако искате да ми пишете, направете го на адрес: blog [кльомба] e-stankov.com

Този блог не предава на трети лица или фирми трафичните данни на читателите си.

Авторските текстове и снимки са под лиценз CC BY-SA 2.5 BG.

5 мнения за “Кой е Абагар и защо е магаре?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.